Ana Sayfa
Bölüm
Tarihçe

Tarihçe

Ses Eğitimi Bölümü, 2020/2021 öğretim yılında ilk öğrencilerini, Devlet Konservatuvarı bünyesine dâhil ederek öğretime başlamıştır. Devlet Konservatuvarı’nın diğer bölümlerinde olduğu gibi genel bir eğitimden ziyade, özel bir alanda küçük çalışma grupları ile konservatif bir eğitim anlayışı gerektiren bir bölüm olan Ses Eğitimi Bölümü; çağdaş uygarlığın gerektirdiği her türlü donanıma sahip, ses icrası alanında uzmanlaşmış, ulusal sanatçı kimliği ve bilincine sahip bireyler yetiştirme amacına uygun olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Bünyesinde; Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği adı altında yapılanmış iki anabilim dalına sahip olan bölümümüz, her anabilim dalı için 10’ar öğrenci kontenjanına sahiptir.

Ses Eğitimi Bölümü bünyesindeki her iki anabilim dalı da Türk müziğinin bünyesinde barındırdığı form, nazariyat, tür, çeşit, üslûp, tavır gibi özel çalışma gerektiren edimsel ve kuramsal içeriklerin, -bilimsel ve sanatsal- tüm yönleriyle öğrencilere kazandırılmasını öncelik olarak benimser. Ses Eğitimi Bölümü öğrenci ve mezunları; bu anabilim dalları bünyesinde ses, repertuvar, koro ve işitme alanlarıyla uygulama eğitimlerini geliştirebilecek; Türk müziğinin her iki alanında, ses enstrümanı aracılığıyla, sanatsal performanslarını, geleneksel bir biçimde sahneleyebilecek ve bu sanatsal çalışma ve eğitimlerinin devamında müzik sanatımızı, ulusal-uluslararası tüm platformlarda sergileyebilecek altyapıya sahiptir.

Mezunlarımız, TRT Radyolarında, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Topluluk ve Korolarında “Ses sanatçısı” olarak istihdam edilebilmektedir. Bölümüzün diğer bir önceliği, bölüm mezunlarını akademik kariyere yönlendirmek olacaktır.

Ses Eğitimi Bölümünde 1 Profesör, 1 Profesör Doktor, 1 Doçent Doktor,  2 Öğretim Görevlisi, 2 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır.