2020/2021 öğretim yılında ilk öğrencilerini, Devlet Konservatuvarı bünyesine dâhil ederek öğretime başlamıştır. Devlet Konservatuvarı’nın diğer bölümlerinde olduğu gibi genel bir eğitimden ziyade, özel bir alanda küçük çalışma grupları ile konservatif bir eğitim anlayışı gerektiren bir bölüm olan Ses Eğitimi Bölümü; çağdaş uygarlığın gerektirdiği her türlü donanıma sahip, ses icrası alanında uzmanlaşmış, ulusal sanatçı kimliği ve bilincine sahip bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Misyonumuz
Türk müziğinin her iki alanında, ses enstrümanı aracılığıyla, sanatsal performanslarını, geleneksel bir biçimde sahneleyebilecek ve bu sanatsal çalışma ve eğitimlerinin devamında geleneksel müzik sanatımızı, ulusal-uluslararası tüm platformlarda sergileyebilecek, aktarabilecek yetkinlikte akademisyenler, eğitimciler ve sanatçılar yetiştirmek.
Misyonumuz
Müziği sanatsal ve bilimsel anlamda geliştirerek, çağdaş eğitim dinamikleriyle müzik sanatının geleceğine yön veren bir bölüm olmaktır.
BÖLÜM BAŞKANINDAN
Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’ne hoş geldiniz.
2020 yılında ilk öğrencilerini alan bölümümüz, yaklaşık 20 yıllık tecrübenin devamında tespit edilen ihtiyaç doğrultusunda önerilen bilimsel ve sanatsal değişimin gereği olarak kurulmuştur. Bölümümüz öğretim elemanları, bu tecrübelerini, ses eğitimi ve icracılık alanlarındaki uzmanlıkları ile birleştirerek öğrencilerimize aktarmaya devam etmektedirler.
Ses Eğitimi Bölümü bünyesinde bulunan Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği anabilim dalları, Türk müziğinin bünyesinde barındırdığı form, nazariyat, tür, çeşit, üslûp, tavır gibi özel çalışma gerektiren edimsel ve kuramsal içeriklerin, -bilimsel ve sanatsal- tüm yönleriyle öğrencilere kazandırılmasını öncelik olarak benimser. Ses Eğitimi Bölümü öğrenci ve mezunları; bu anabilim dalları bünyesinde ses, repertuvar, koro ve işitme alanlarıyla uygulama eğitimlerini geliştirebilecek; bilimsel ve sanatsal etik kuralları dâhilinde sanatlarını icra edebilecek kapasiteye ulaşacaklardır.
Üniversitemiz bünyesinde bulunan konser salonlarını etkin bir biçimde kullanarak sahne tecrübesi kazandırmaya çalıştığımız öğrencilerimiz, mezuniyetlerinin devamında ülkenin farklı bölgelerinde eğitmen/öğretmenlik yapmakta; TRT ve Kültür Bakanlığı gibi kurumların topluluk ve korolarında devlet sanatçısı olarak görev yapmakta ve farklı şehirlerdeki üniversitelerde akademisyen olarak ülke sanatına ve bilimine katkı sağlamaktadırlar.
Aramıza yeni katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor, üniversitemizde sanat ve bilim eğitimi alacak sayılı şanslı öğrencilerden olmaları sebebiyle de ayrıca kutluyorum.
Bu bilgiler ışığında okulumuzda öğrenci olmak isteyen adaylar için de Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü’nün iyi bir tercih olacağını belirterek adayların, yeteneklerini bizimle paylaşmak ve daha detaylı bilgi almak adına okulumuzu ziyaretlerinden mutlu olacağımızı bilmelerini isterim.
Ses Eğitimi Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Sertan DEMİR